

# 2018 Conference Programme Achieving a paradigm shift in conservation

#### FRIDAY, 22 JUNE

From 6.00pm

Informal meet & greet: MAC's Bar, 4 Taranaki Street No registration required, cash bar

### SATURDAY, 23 JUNE, Te Papa – ICON

9:00am	<b>Registration</b> Tea / coffee available
9.30am	All attendees to be seated by 9.25am please
	Mihi Whakatau, June & Peter Jackson (Te Atiawa)
	Response – then welcome from Kevin Hague, Chief Executive
9.55am	Welcome from Mark Hanger, President
10:00am	Keynote address Intro: Kevin Hague Hon Eugenie Sage, Conservation Minister
10:35am	Intro: Dean Baigent-Mercer, Northland Forests Advocate Sheridan Waitai, Ngāti Kuri He Ara Whanui—Many pathways: Big restoration ambitions in the Far North
11.10am	Morning tea (20 minutes)
11.30am	Intro: Kevin Hague Hon David Parker, Minister for the Environment

12noon	Intro: Kevin Hague Dr Alison Dewes, Head of Environment, Pāmu (Landcorp) A Paradigm Shift for Agriculture
12.30pm	Lunch (50 minutes)
	Intro: Kevin Hague
1:20pm	Hon Stuart Nash, Fisheries Minister
1:50pm	Panel: How can we bring about a paradigm shift in our oceans?
	Hon Stuart Nash, Fisheries Minister
	Te Atarangi Sayers, Motiti Rohe Moana Trust
	Karen Baird, Forest & Bird Seabird Advocate
	Sheridan Waitai, Ngāti Kuri
	Richard Wells, Fisheries Specialist, Resourcewise Ltd
	Facilitator: Megan Hubscher
2.45pm	Afternoon Tea (20 minutes)
3.05pm	Intro: Jen Miller, Group Manager of Conservation Advocacy Di Lucas, Lucas Associates (Landscape and Environmental Planner) Ecological loss on land
3.35pm	Launch of Forgotten Places campaign (Jen Miller and others from Conservation Advocacy team)
4.10pm – 4.40pm	Kevin Hague, Forest & Bird Chief Executive Achieving a paradigm shift: A wrap up of the day's themes
4:50pm-5:05pm	Special Council Meeting

#### Sanderson Memorial Dinner

7:00pm – Te Marae 7:20pm – Welcome from President 7:30pm – Awards 8:15pm – Dinner 9:00pm – KCC 30<sup>th</sup> Birthday, **Sarah Satterthwaite** 9:15pm – Sanderson Memorial Speaker: **Sarah Thomson Former Kiwi Conservation Club member Sarah Thomson speaks about her environmental journey, and taking the Government to court on climate change.** 

9:45pm – Closing address from President

## SUNDAY, 24 JUNE, Te Papa - RANGIMARIE

8.45am	Tea / coffee available
9:00am	Forest & Bird AGM
9:45am	5 minute break
9:50am	Council Meeting
11:30am	Morning tea (15 minutes)
11:45am	Workshop: Climate Advocate Adelia Hallett: Zero Carbon Bill consultation – Getting involved
12:30pm	Lunch (45 minutes)
1:15pm – 2:00pm	<ul> <li>News &amp; updates: <ul> <li>Sarah Satterthwaite &amp; Rebecca Browne: KCC / Forest &amp; Bird Youth</li> <li>Caroline Wood: Forest &amp; Bird History Project</li> <li>Marketing &amp; Communications team: New Forest &amp; Bird website</li> <li>Julie Watson &amp; Susan James: Health &amp; Safety</li> </ul> </li> <li>Conference concludes <ul> <li>Thanks and Farewell – President, Mark Hanger</li> </ul> </li> </ul>